Echoscopie-oud

Onze praktijk is de trotse bezitter van een 3D/4D echo-apparaat. We zijn alledrie opgeleid tot echoscopiste waardoor we jullie regelmatig tijdens de zwangerschap kunnen controleren met behulp van echoscopie. Bij vaginaal bloedverlies ook in het weekend.

Iedere zwangere heeft ten minste recht op vijf echo’s. Op indicatie soms meer.

Echo vitaliteit
Deze echo vindt plaats bij de eerste controle tussen de 7 à 8 weken van de zwangerschap. (Bij ongerustheid, bijvoorbeeld na een eerdere miskraam kan dit altijd eerder.) We kijken of het hartje klopt en of jullie kindje op de goede plaats zit. Dit is meestal een vaginale echo omdat jullie kindje vaak nog te klein is om via de buik te bekijken.

Termijnbepaling
Tussen de 10 à 11 weken van de zwangerschap gaan we het kindje nogmaals opmeten en stellen we de uitgerekende datum vast.

Combinatietest (nekplooimeting)
Deze test kan, met een verwijzing van ons, bij Diagnostiek voor U worden gedaan. Check je verzekering of deze echo wel of niet vergoed wordt.

SEO (20-weken echo)
Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organen van het kind, de groei en de hoeveelheid vruchtwater. De 20 weken echo is een betrouwbare methode om ernstige aangeboren afwijkingen op te sporen. Niet alle aandoeningen zijn op de echo te zien en daarom geeft dit geen garantie voor een gezond kind. De SEO is een specialisme van Monique en zal door haar worden gemaakt. Indien een aangeboren afwijking in jullie familie voorkomt, kan het zijn dat de SEO gemaakt moet worden door een gynaecoloog in Diagnostiek voor U.

Groeiecho en/of placentalokalisatie
Bij 30 weken wordt er een echo gemaakt om te kijken of de groei van jullie kindje op schema loopt. Bij sommige zwangeren ligt de placenta bij 20 weken laag in de baarmoeder, tijdens deze echo wordt da gecontroleerd of de placenta mee naar boven is gegroeid.

Liggingsecho
Deze maken we tussen 34 à 35 weken van de zwangerschap.

IMG_3750-1

Voor een afspraak kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.

Plan voor mij maar een afspraak in! Ga naar het contactformulier.