Groepspraktijk Verloskundigen Veldhoven Groepspraktijk Verloskundigen Veldhoven Groepspraktijk Verloskundigen Veldhoven Groepspraktijk Verloskundigen Veldhoven
Kinderwens

Bij ons kun je ook terecht indien er een kinderwens is.
Je komt dan op het kinderwensspreekuur. Hier geven wij voorlichting en adviezen, en beantwoorden we alle vragen die je hebt. Dit alles voor een zo optimaal mogelijke zwangerschap met zo min mogelijk risico's voor moeder en kind.

Het meest belangrijke is: niet roken, geen alcohol drinken, geen drugs gebruiken en voorzichtig te zijn met medicijnen, ook als ze zonder recept verkrijgbaar zijn.

Wij adviseren tijdig te starten met het slikken van foliumzuur. Dit vermindert de kans op een kindje met een open ruggetje. Begin met het nemen van foliumzuur 4 weken voor t/m 10 weken na de bevruchting, elke dag 0,5 milligram. Foliumzuur is verkrijgbaar bij drogist of apotheek.

Voordat je op het spreekuur komt raden wij aan dat zowel jij als je partner de zwangerwijzer invult. Via deze site wordt er door middel van een vragenlijst bekeken of er voor jullie specifieke situatie risico's zijn met betrekking tot de zwangerschap. De uitslag kunnen jullie mailen naar kinderwens@groepspraktijkverloskundigenveldhoven.nl. Wij bekijken dan samen met jullie hoe deze risico┬┤s kunnen worden verholpen of verkleind.

Het tarief voor het kinderwens spreekuur wordt helaas niet door elke zorgverzekeraar vergoed. Sommige verzekeraars vergoeden wel een deel van het consult. Dit kun je navragen bij je eigen zorgverzekeraar.